Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Ružomberku ležia ďalší štyria ľudia s podozrením na koronavírus

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ide o rodinu, ktorá bola na lyžovačke v Taliansku.

Ružomberok 26. februára (TASR) – Do vojenskej nemocnice v Ružomberku priviezli v stredu ďalších štyroch pacientov s podozrením na ochorenie spôsobené koronavírusom 2019-nCoV. Ide o rodinu, ktorá bola na lyžovačke v Taliansku. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Petra Dišková s tým, že bližšie informácie poskytne neskôr.

Infekciu koronavírusom u 37-ročného pacienta, ktorého v utorok (25. 2.) priviezli do Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku, nepotvrdili. Výsledky vyšetrení sú negatívne. Pre TASR to uviedla hovorkyňa nemocnice Petra Dišková s tým, že muža prepustia domov vo štvrtok (27. 2.).

Pacient srbského pôvodu, ktorý žije s rodinou v Ružomberku, mal suchý kašeľ a zvýšenú teplotu. Keďže sa nachádzal v oblasti s výskytom koronavírusu, privolaná záchranná služba ho priviezla na kliniku infektológie.

Na Slovensku otestovali doteraz 90 vzoriek s podozrením na koronavírus



Na Slovensku do stredajšieho poobedia otestovali 90 vzoriek s podozrením na ochorenie COVID-19, teda nový koronavírus. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR informovalo, že všetky laboratórne testy mali doteraz negatívny výsledok.

Rezort zdravotníctva v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pripomína, že situáciu pedantne sleduje a problematiku rieši. Pripravenosť Slovenska na nový koronavírus bude témou štvrtkovej (27. 2.) Bezpečnostnej rady SR.

K dispozícii sú aj nepretržité call centrá vo všetkých regiónoch Slovenska. Odborníci na telefonických linkách poskytujú informácie k aktuálnej situácii, týkajúcej sa výskytu nového koronavírusu či odporúčania pre osoby, ktoré sa nachádzajú v oblastiach, respektíve sa vrátili z krajín, v ktorých sa výskyt nového koronavírusu potvrdil.

Aktuálne v rámci call centra funguje deväť telefonických liniek, ktoré sú prístupné pre verejnosť 24 hodín, sedem dní v týždni. Rovnako je k dispozícii e-mailová adresa novykoronavirus@uvzsr.sk.