Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Do obcí v okrese Partizánske prišli na testy i ľudia z okolia

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Alexandra Moštková

Vo väčšine obcí okresu je testovanie plynulé, obce majú dostatok materiálu, teda testov a certifikátov.

Partizánske 31. októbra (TASR) - Testovanie na nový koronavírus bolo v sobotu dopoludnia v okrese Partizánske bez problémov a plynulé. Vo viacerých obciach zaznamenali vyšší počet ľudí z okolia.

"Situácia v okrese Partizánske je pomerne priaznivá. V meste Partizánske sa nepodarilo otvoriť len jedno odberné miesto z 23. Žiaľ, nie každý odberný tím je v plnom zložení, lebo niekde zdravotníci chýbali, ale tím pracuje," načrtol pre TASR prednosta Okresného úradu v Partizánskom Peter Paulík.

Vo väčšine obcí okresu je podľa neho testovanie plynulé, obce majú dostatok materiálu, teda testov a certifikátov. "Možno až na jednu obec blízko mesta Partizánske. Starosta bol pripravený viac na svojich obyvateľov, ale prišlo veľa cezpoľných, hlavne z mesta. V Klátovej Novej Vsi zaznamenali ľudí zo Zlatých Moraviec. Ľudia tak využívajú možnosť mobility," ozrejmil. Obce o priebehu testovania svojich obyvateľov informujú, a to prostredníctvom rozhlasu, obecných kamier, fotografií, ktoré hasiči publikujú na sociálnu sieť, doplnil Paulík s tým, že v obciach nezaznamenali žiadne incidenty či konflikty.

"Veľkým prínosom sú určite dobrovoľné hasičské zbory, ktoré aktívne pracujú na odberových miestach a zabezpečujú logistiku, dopravu, parkovanie a podobne," vyzdvihol prednosta.