Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V olympiáde školských parlamentov súťaží 33 škôl Žilinského kraja

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Piaty ročník Olympiády školských parlamentov stredných škôl usporiadali RMŽK a Krajský stredoškolský parlament pod záštitou predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej.

Žilina 16. decembra (TASR) – Do olympiády školských parlamentov stredných škôl zo Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa zapojilo 33 škôl a jej aktivity úspešne realizovalo 27 z nich. TASR o tom informovala riaditeľka kancelárie projektového riadenia Rady mládeže Žilinského kraja (RMŽK) Darina Čierniková.

"Cieľom aktivít bolo budovanie dobrých vzťahov v školskom parlamente aj v škole, ponuky motivácie cez úspešných absolventov škôl, pomoc obyvateľom mesta," povedala predsedníčka RMŽK Karin Grobarčíková.

Aktivity zachytili študenti podľa Čiernikovej vo videách a najzaujímavejšie vybrala hodnotiaca komisia na špeciálne ocenenie. Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová ocenila 27 aktívnych školských parlamentov. Špeciálne ocenenia udelila školským parlamentom zo Strednej odbornej školy (SOŠ) technickej v Námestove, SOŠ podnikania a služieb v Námestove, Obchodnej akadémie Dušana Metoda Janotu v Čadci, Gymnázia Varšavská v Žiline, Hotelovej akadémie v Žiline, SOŠ obchodu a služieb v Martine, Gymnázia Viliama Paulinyho-Tótha v Martine, Súkromnej spojenej školy EDUCO v Námestove a Gymnázia sv. Františka z Assisi v Žiline.

Piaty ročník Olympiády školských parlamentov stredných škôl usporiadali RMŽK a Krajský stredoškolský parlament pod záštitou predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej.