Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Do púchovských škôl nastúpilo 1800 žiakov, z toho 176 prvákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V deviatich triedach privítali podľa nej 176 prvákov, v evidenčnom počte žiakov púchovských základných škôl je aj 35 žiakov z Ukrajiny.

Púchov 4. septembra (TASR) - Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Púchov nastúpilo v pondelok 1800 žiakov, čo je o 31 viac ako v minulom školskom roku. Informovala o tom Laura Krošláková z komunikačného referátu púchovskej radnice.

V deviatich triedach privítali podľa nej 176 prvákov, v evidenčnom počte žiakov púchovských základných škôl je aj 35 žiakov z Ukrajiny.

"Základná škola s materskou školou sv. Margity v Púchove otvorila svoje brány pre 152 žiakov, z toho 17 prváčikov. Do Spojenej školy na Ulici športovcov nastúpilo v tomto školskom roku sedem prvákov, ktorí doplnili celkový počet 81 žiakov v špeciálnej základnej škole," doplnila Krošláková s tým, že naplnená kapacita je v špeciálnej materskej škole, kde sa bude v tomto školskom roku vzdelávať 25 žiakov.

Ako dodala, materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta majú triedy od 4. septembra pripravené pre 540 žiakov, z ktorých 187 nastupuje na povinné predprimárne vzdelávanie. V evidenčnom počte detí materských škôl je šesť odídencov z Ukrajiny.