Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

V TSK sa takmer 65 % zamestnancov stredných škôl zapojí do štrajku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Situácia v TSK je podobná ako na celom Slovensku, najmenšia účasť na štrajku je z radov nepedagogických zamestnancov. Tí si doslova z existenčných dôvodov nemôžu dovoliť štrajkovať a prísť o mzdu.

Trenčín 23. novembra (TASR) – Do štrajku učiteľov sa v pondelok 26. novembra zapojí v Trenčianskom samosprávnom kraji deväť gymnázií, 15 stredných odborných škôl, šesť škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Krajského školského úradu a jedno cirkevné gymnázium. TASR o tom dnes informovala šéfka odborov Združenia stredného školstva Banskobystrického, Trenčianskeho a Žilinského kraja Iveta Majerová.

"Svoju osobnú účasť na štrajku doteraz potvrdilo 1375 zamestnancov, čo predstavuje účasť 64,6 % zamestnancov škôl, ktoré sa ku štrajku pripojili," doplnila Majerová s tým, že účasť v štrajku zatiaľ nepotvrdili dve gymnázia a 20 stredných odborných škôl.

Situácia je podľa nej v TSK podobná ako na celom Slovensku, najmenšia účasť na štrajku je z radov nepedagogických zamestnancov, ktorí doslova z existenčných dôvodov si nemôžu dovoliť štrajkovať a prísť o mzdu. Zamestnanci sa chystajú štrajkovať neobmedzene, ale rozhodnutím štrajkových výborov a verejných schôdzí zamestnancov aj v rozpätí od jedného do piatich dní.