Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Do štyroch základných škôl v Senici nastúpilo dovedna 244 prvákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Domov si odniesli Poznávací atlas Záhoria.

Senica 6. septembra (TASR) - Do štyroch základných škôl v meste Senica nastúpilo 244 prvákov, ktorí si ako pamiatku na prvý deň v škole odnášali domov Poznávací atlas Záhoria. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Ako doplnila, ide o kreslenú knižku vo formáte A4 s ilustráciami a poučnými textami. "Malého čitateľa bude po záhoráckom regióne v knihe sprevádzať rozprávkový deduško a jeho kamaráti. Poznávací atlas obsahuje navyše aj 40 farebných samolepiek, ktoré môžu čitatelia nalepiť na čiernobiele ilustrácie v atlase," uviedla Moravcová.

Mestu Senica a jeho histórii sú v knihe venované štyri strany. "Čitatelia sa dozvedia o tom, kým a kedy bola Senica založená, o Kunovskej priehrade a vyhliadke Vinohrady, ktorá sa nad ňou týči. Rovnako aj o Múzeu Senica, Martinskom svetlonosení, Senickom senobraní, Škodáčkovom mlyne, ale aj o svetoznámom ultraľahkom senickom lietadle Shark či legendárnom senickom poklade a niektorých ďalších zaujímavostiach," doplnila hovorkyňa mesta.