Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Do súťaže Ekologický čin roka je možné prihlásiť sa do konca februára

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Prihlásiť sa môžu projekty, ktoré boli zrealizované minulý rok.

Trnava 18. januára (TASR) – Projekty do 12. ročníka súťaže Ekologický čin roka, ktorý organizuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK), je možné prihlásiť do 28. februára. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Prihlásiť sa môžu projekty, ktoré boli zrealizované minulý rok. "Záleží nám na zlepšovaní kvality životného prostredia. Významne ovplyvňuje zdravie, preto k nemu pristupujeme zodpovedne a s rešpektom. Prostredníctvom súťaže každoročne oceňujeme aktivity jednotlivcov aj kolektívov. Vyzdvihnutím príkladov dobrej praxe zvyšujeme povedomie obyvateľov o jeho ochrane. Zároveň vyzývam všetkých, aby o svojich aktivitách dali vedieť," uviedol podpredseda TTSK Patrik Voltmann.

Na súťaži sa môžu zúčastniť jednotlivci, kolektívy materských, základných a stredných škôl, samosprávy alebo záujmové združenia. Prihlásené projekty bude vyhodnocovať odborná komisia a samosprávny kraj najlepšie odmení finančne.

Za ekologický čin možno považovať aktivity, ako sú napríklad dokumentácia a likvidácia neriadených skládok odpadov v katastroch obcí a miest, zavedenie separovaného zberu odpadu na školách, výsadba zelene, záchrana alebo dokumentácia cenného biotopu, využitie obnoviteľných zdrojov energie, práca s mládežou v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia alebo organizovanie súťaží s environmentálnou tematikou.