Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Týždňa dobrovoľníctva zlákal 10 okresných miest v Prešovskom kraji

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Spomedzi 48 ponúk na dobrovoľnícke aktivity v aktuálnom ročníku sa ich má 32 nachádzať v Prešove.

Prešov 18. septembra (TASR) – Do celonárodnej kampane Týždeň dobrovoľníctva sa v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) tento rok zapojí desať z 13 okresných miest. Ako tiež informovala koordinátorka projektu pre PSK Petra Gerhartová z Prešovského dobrovoľníckeho centra (PDC), kým na Slovensku je projekt aktuálne vo svojom 12. ročníku, v Prešovskom kraji sa podujatie realizuje už trinástykrát.

"V Prešovskom kraji organizačne zabezpečujeme už 13. ročník, nie je to omyl v číslach. Za uplynulých 12. ročníkov sa zmobilizovalo 306 organizácií, do ktorých prišlo pomáhať 9031 dobrovoľníkov. Spolu odpracovali 32.330 hodín pre rozvoj Prešovského kraja," vysvetlila predsedníčka PDC Juliana Hajduková.

Spomedzi 48 ponúk na dobrovoľnícke aktivity v aktuálnom ročníku sa ich má 32 nachádzať v Prešove, do ďalších sa môžu záujemcovia zapojiť v Bardejove, Levoči, Humennom, Poprade, Starej Ľubovni, Lipanoch, Sabinove, Svidníku a v Medzilaborciach. "Organizácie väčšinou pripravili jednoduché aktivity, napríklad úprava exteriéru alebo interiéru, maľovanie, kosenie či hrabanie. Ide aj o priamu prácu s klientmi organizácií, rôzne tvorivé dielne, aktivity či vychádzky," priblížila Gerhartová s tým, že z ponuky na dobrovoľnícku pomoc zverejnenej na internetovej stránke www.dobrovolnictvopo.sk si "istotne vyberú záujemcovia zo všetkých vekových kategórií".

V spolupráci s krajskými dobrovoľníckymi centrami na Slovensku kampaň organizuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií. Týždeň dobrovoľníctva 2020 (16. – 22. 9.) je realizovaný s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a organizácie Iuventa - Slovenský inštitút mládeže.