Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Do základných škôl v Poprade nastúpilo 82 percent žiakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Napriek tomu, že okres Poprad sa podľa COVID automatu stále nachádza vo štvrtom stupni varovania, teda v čiernej farbe, chod škôl v meste bol zachovaný.

Poprad 12. apríla (TASR) – V Poprade nastúpilo v pondelok na prvý stupeň základných škôl (ZŠ) 82 percent z celkového počtu žiakov a do materských škôl (MŠ) 73 percent z celkového počtu detí. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová s tým, že radnica poskytne všetkým zamestnancom škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 2750 respirátorov FFP2.

„Zo ZŠ máme momentálne tri triedy v karanténe, a to dve triedy v Základnej škole na Dostojevského ulici a jednu triedu na Koperníkovej ulici v Poprade - Matejovciach. Základná škola na Komenského ulici bola 14 dní v karanténe, no v pondelok sa do nej žiaci už vrátili,“ uviedla vedúca odboru školstva, mládeže a športu na Mestskom úrade v Poprade Edita Pilarová.

Napriek tomu, že okres Poprad sa podľa COVID automatu stále nachádza vo štvrtom stupni varovania, teda v čiernej farbe, chod škôl v meste bol zachovaný. Ako dodala hovorkyňa, školy prijímali deti a žiakov podľa potrieb zákonných zástupcov a svojich personálnych možností pri dodržiavaní všetkých epidemiologických opatrení.