Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Dobročinná zbierka pomôže detskému oddeleniu dolnokubínskej nemocnice

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Počas burzy sa uskutočnila aj potravinová zbierka. Balíčky pripravili pre ľudí bez domova a ďalších, ktorí to potrebujú.

Dolný Kubín 14. decembra (TASR) - Tonu vecí a 1270 eur sa podarilo vyzbierať v rámci charitatívneho podujatia Staré veci nie sú odveci v Dolnom Kubíne, kde si mohli ľudia vybrať alebo za symbolickú cenu zakúpiť rozličný tovar. Výťažok z dobročinnej zbierky putuje detskému oddeleniu Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne. TASR o tom v pondelok informoval Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.

Detské oddelenie Dolnooravskej nemocnice vyzbierané peňažné prostriedky použije na zakúpenie prístrojov. "Financie z tejto charitatívnej akcie využijeme na zakúpenie prenosných neinvazívnych pulzných oximetrov. Sú to zariadenia na meranie pulzovej frekvencie a okysličenia organizmu," vysvetlila primárka detského oddelenia dolnooravskej nemocnice Beáta Dudášiková.

Dodala, že v rámci modernizácie oddelenia za posledné dva roky prešlo detské oddelenie veľkou rekonštrukciou. "Dokončujeme finálnu fázu sociálnych zariadení a aj v rámci modernizácie sa snažíme kráčať s dobou a modernizovať, čo sa týka prístrojového vybavenia," zhodnotila primárka.

Okrem peňazí nemocnicu obdarovali aj zánovnými tlačiarňami a jedným multifunkčným zariadením vrátane náhradných tonerov. Nepredané darované veci poputujú na charitatívne účely. V budúcnosti organizátori plánujú aj ďalšie burzy. „Ľudia nás oslovujú, že by chceli opäť takéto podujatie. Dokonca žiadajú, aby bolo v dlhšom časovom úseku," skonštatovala autorka myšlienky Gabriela Matkulčíková.

Počas burzy sa uskutočnila aj potravinová zbierka. Balíčky pripravili pre ľudí bez domova a ďalších, ktorí to potrebujú.

"Pretože darcovia doniesli dosť potravín, mohli sme potravinové balíčky pripraviť aj pre ľudí bez domova ubytovaných v nocľahárni a v zariadení dočasného bývania," doplnila Matkulčíková. V rámci potravinovej zbierky sa podarilo získať aj mikulášske balíčky, ktoré odovzdali rodinám v menej priaznivej situácii.