Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dobrovoľní hasiči cez víkend vydezinfikovali Dudince

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Pre seniorov vo veku od 65 rokov dodali 310 rúšok, ktoré ušili dobrovoľníčky z mesta.

Dudince 6. apríla (TASR) - Dezinfekciu mesta, hlavne tých častí, ktoré sú voľne prístupné verejnosti a kde je frekvencia pohybu zvýšená, vykonávali počas uplynulého víkendu členovia Dobrovoľného hasičského zboru v Dudinciach.

"Hygienické opatrenia budeme aj naďalej priebežne vykonávať podľa potreby," uviedol pre TASR primátor Dušan Strieborný.

Ako ďalej informoval, pre seniorov vo veku od 65 rokov dodali 310 rúšok, ktoré ušili dobrovoľníčky z mesta. "O dovoz potravín pre seniorov záujem nie je veľký. Zamestnankyňa mesta, ktorá rozváža obedy 18 seniorským rodinám, cez týždeň niektorým urobí aj nákup základných potravín alebo liekov, ale je to jedna maximálne dve rodiny," pripomenul.

Podľa neho sa seniori v meste stále snažia byť sebestační, robiť si nákupy sami. "Je to asi aj z toho dôvodu, že aspoň takto môžu byť stále ako tak aktívni a čas využijú aj na krátke prechádzky. Obmedzenia pohybu v meste ľudia dodržiavajú, sú disciplinovaní a nariadenia berú zodpovedne," dodal. Za jediný nedostatok označil to, že nie každý senior dodržiava nákupný čas, ktorý je pre nich určený.

Priblížil aj proces online vzdelávania v tamojšej základnej škole. "Učitelia zadávajú úlohy a všetky pokyny pre žiakov v rámci týždenného rozvrhu, aby sa domáca výučba čo najviac podobala tej školskej. Pre deti, ktoré nemajú možnosť online vzdelávania, učitelia pripravujú pracovné listy s úlohami na celý týždeň a tie sa im doručujú poštou," uviedol.

"Podľa informácií od riaditeľky školy väčšina žiakov spolupracuje. Sme si vedomí, že domáce vzdelávanie si vo väčšine rodín vyžaduje aj zmenu životného štýlu. Chce to voľnejšiu prácu jedného rodiča, ktorý bude viac doma ako v práci, ale aj disciplínu zo strany detí i rodičov," dodal.