Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

FOTO: Dobrovoľní hasiči v Žilinskom kraji dostali nové vozidlá

Minister vnútra SR Roman Mikulec odovzdal dobrovoľným hasičom zo Žilinského kraja 14 nových hasičských vozidiel 22. mája 2020 v Žiline. Na snímke nové hasičské vozidlá pred dobrovoľných hasičov. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Nové vozidlá odovzdal hasičom minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

Žilina 22. mája (TASR) – Nové vozidlá značky Iveco Daily pre dobrovoľných hasičov v Žilinskom kraji odovzdal v piatok v Žiline minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). Ministerstvo vnútra o tom informuje na sociálnej sieti.

Minister vnútra SR Roman Mikulec odovzdal dobrovoľným hasičom zo Žilinského kraja 14 nových hasičských vozidiel 22. mája 2020 v Žiline. Na snímke starostovia obcí počas preberania nových hasičských vozidiel pre dobrovoľných hasičov.
Foto: TASR- Erika Ďurčová

Autá si prevzali zástupcovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Horný Hričov, Predmier, Vysoká nad Kysucou – Horný Kelčov, Krivá, Klin, Brezovica, Rudinská, Hybe, Východná a Sklabiňa. "Som veľmi rád, že tradícia dobrovoľného hasičstva nezapadla prachom a že služobne starší dobrovoľní hasiči svoju vášeň preniesli aj na mladších. Všetkým vám ďakujem za to, čo pre nás robíte. Je to o to vzácnejšie, že to robíte bez nároku na odmenu," uviedol Mikulec s tým, že obnovovanie techniky a hasičských zbrojníc v obciach bude pokračovať.

Minister vnútra SR Roman Mikulec (vpravo) odovzdal dobrovoľným hasičom zo Žilinského kraja 14 nových hasičských vozidiel 22. mája 2020 v Žiline.
Foto: TASR- Erika Ďurčová

Na Slovensku je viac ako 100.000 dobrovoľných hasičov, z toho 30.000 je pripravených ihneď zasiahnuť. V posledných rokoch podľa informácií z ministerstva vnútra výrazne stúpol počet ich spoločných zásahov s profesionálnymi hasičmi.