Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Dobrý trh v Bratislave sa vráti na Panenskú ulicu

Na archívnej snímke návštevníci 5. ročníka podujatia Dobrý trh na Panenskej ulici v Bratislave 15. septembra 2016. Foto: TASR/Jakub Kotian

Téma podujatia Dobré vzťahy - dobrá klíma má podľa organizátorov pripomenúť, že príjemne žiť môžeme tam, kde je nám spolu dobre.

Bratislava 30. apríla (TASR) – Panenská ulica v Bratislave sa v sobotu opäť premení na kaviareň, divadlo, výstavnú sálu, detskú herňu i šapitó. Po dvoch rokoch pandémie sa na ňu vráti podujatie Dobrý trh. Predstaviť by sa malo takmer 200 trhovníkov, chýbať by nemal ani Detský Dobrý trh. Súčasťou podujatia bude aj dvojjazyčný program pre Ukrajincov.

Téma podujatia Dobré vzťahy - dobrá klíma má podľa organizátorov pripomenúť, že príjemne žiť môžeme tam, kde je nám spolu dobre. Po dvoch pandemických rokoch dostanú opäť naživo priestor známi i noví trhovníci. Svoje miesto budú mať produkty pre deti či domácich miláčikov, gastronómia, víno alebo kozmetika. Na Detskom Dobrom trhu ponúknu svoje výrobky tí najmladší trhovníci.

"Chceme v Bratislave obzvlášť privítať nových susedov, ktorí možno nehovoria po slovensky. Bude preto pripravený aj špeciálny program, kde slová nie sú vôbec potrebné alebo prebehne v ukrajinskom jazyku. Na spoločných koncertoch, dielňach alebo pri hrách bude jednoducho hlavným dorozumievacím jazykom umenie," predstavila program spoluzakladateľka podujatia Illah van Oijen.

Dobrý trh pokračuje v snahe produkovať čo najmenej odpadu, podľa organizátorov dokáže festival vytriediť 95 percent odpadu. K dispozícii budú opäť kompostovateľné riady či triediace stanice s dobrovoľníkmi a osveta k triedeniu odpadu pod taktovkou mestskej organizácie Odvoz a likvidácia odpadu.

Dobrý trh oživuje mestský verejný priestor, podporuje malovýrobcov a kvalitné domáce výrobky a produkty rozmanitých kultúr. Okrem stánkov prináša zážitky vo forme umeleckých inštalácií, koncertov či workshopov pre deti aj dospelých. Koná sa v troch lokalitách v Bratislave na Jakubovom námestí, Panenskej ulici a Námestí SNP.