Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Dôchodcovia napadli policajtov, hrozí im až osemročné väzenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie.

Partizánske 22. mája (TASR) – Až osemročné väzenie hrozí dvojici dôchodcov z okresu Partizánske. Pri riešení susedského konfliktu sa vyhrážali smrťou policajtom, na policajnom oddelení bol jeden z nich agresívny, zaútočil na policajtov a poškodil dvere.

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti, hliadku privolali po tom, ako 66-ročný muž vulgárne nadával svojmu susedovi a jeho manželke. Muž začal vulgárne nadávať aj policajtom, spolu so svojim o rok mladším kamarátom začali najskôr slovne a potom aj fyzicky útočiť na policajnú hliadku. Policajti sa snažili situáciu upokojiť, obvinený po útoku opakoval, že policajtov a aj suseda zabije. Policajti následne v zmysle zákona voči mužom použili donucovacie prostriedky a predviedli oboch na oddelenie.

„Jeden z mužov na oddelení pokračoval v agresívnom správaní a poškodil dvere. Policajti pri útoku neutrpeli vážne zranenia. Jeden z dvojice zasahujúcich policajtov bol jednorázovo ošetrený. Jeden z agresívnych mužov bol v minulosti súdne trestaný a druhý obvinený je držiteľom zbraní a zbrojného preukazu. Ten mu v zmysle zákona odoberú,“ informuje polícia.

Policajný vyšetrovateľ obvinil oboch mužov zo zločinu útoku na verejného činiteľa spáchaného formou spolupáchateľstva. Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie, rozhodne o tom sudca Okresného súdu v Partizánskom. Obvineným hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.