Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dôchodcu, ktorého našli mŕtveho, mal zavraždiť 33-ročný obyvateľ obce

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa polície mal obvinený v stredu (4. 1.) v popoludňajších hodinách bez súhlasu a vedomia majiteľa vojsť do jeho domu.

Hájnačka 9. januára (TASR) – Na obzvlášť závažný zločin vraždy prekvalifikovali v týchto dňoch policajti prípad podozrivého úmrtia 86-ročného muža, ktorého minulý týždeň našli bez známok života v rodinnom dome v obci Hájnačka v okrese Rimavská Sobota.

Ako informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, privolaný lekár vtedy na mieste skonštatoval smrť a privolal súdneho znalca, ktorý vykonal súdnu pitvu. "Na základe výsledkov z pitvy bol prípad kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin vraždy," uvádza polícia.

Policajti v sobotu (7. 1.) ráno zadržali podozrivú osobu a po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvinil 33-ročného muža z Hajnáčky z obzvlášť závažného zločinu vraždy a z prečinu porušovania domovej slobody.

Podľa polície mal obvinený v stredu (4. 1.) v popoludňajších hodinách bez súhlasu a vedomia majiteľa vojsť do jeho domu. V ruke mal drevený kôl, ktorým muža napadol. "Spôsobil mu zranenia, ktorým dôchodca na mieste podľahol. Po spáchaní skutku z miesta činu ušiel," informuje polícia.

Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na väzobné stíhanie a prípad ďalej vyšetruje.