Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Dodržiavanie opatrení vo Zvolene kontroluje i mestská polícia

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Popri štátnej polícii je jednou zo zložiek na kontrolu opatrení i mestská polícia.

Zvolen 4. marca (TASR) – Dodržiavanie protipandemických opatrení v uliciach Zvolena kontroluje aj zvolenská mestská polícia. Pre TASR to potvrdil hovorca Zvolena Martin Svatuška.

Ako dodal, popri štátnej polícii je jednou zo zložiek na kontrolu opatrení i mestská polícia. „Aj jej členovia tak pristupujú ku kontrolám zákazu vychádzania po 20.00 h, platnosti dokladov o absolvovaní testu na ochorenie COVID-19, či nosenia rúšok alebo respirátorov,“ spomenul. Podľa neho najmä v tomto prípade policajti riešia vzniknuté situácie vysvetľovaním potreby dodržiavania a dohovorom, v krajných prípadoch pristupujú aj k udeleniu blokových pokút.

„Pomoc mestskej polície je veľmi dôležitá aj pri zabezpečovaní chodu mestského úradu v náročnej epidemiologickej situácii. Kontroly potvrdení o absolvovaní testu, vysvetľovanie obmedzujúcich opatrení, či usmerňovanie návštevníkov pomáhajú, aby mestský úrad mohol ostať otvorený pre verejnosť,“ poznamenal s tým, že aj zásluhou činnosti mestskej polície si tak ľudia môžu prísť vybaviť osobne záležitosti, ktoré sa nedajú riešiť na diaľku.