Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Kaštiel v Dolnej Krupej ponúka Putovanie za pokladmi

Ilustračné foto. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Strategickými partnermi projektu sú Ministerstvo kultúry SR a Trnavský samosprávny kraj na slovenskej strane a Úrad dolnorakúskej vlády na strane rakúskej.

Dolná Krupá 3. septembra (TASR) – Hudobné múzeum, ktoré sídli v kaštieli Dolná Krupá v okrese Trnava, pripravilo sériu podujatí s názvom Putovanie za pokladmi v rámci projektu s názvom 'Treasures – Poklady strednej Európy. Kultúra, príroda, hudba', podporeného z programu Interreg V-A SK-AT. TASR o tom informovala Zuzana Vášáryová zo Slovenského národného múzea, pod ktoré patrí múzeum v kaštieli.

„Podujatie nadväzuje na spoločnú rakúsko-slovenskú výstavu 'Pripraviť sa, poklad, štart! Putovanie za hodnotami' a chce priblížiť návštevníkom tradičné i netradičné kultúrne podujatia. Zároveň je súčasťou bohatého víkendu v Dolnej Krupej, kde sa v tomto termíne slávia aj hody," uviedla Vášáryová.

V sobotu (4. 9.) od 13.00 h sa môžu záujemcovia spred kaštieľa vybrať na spoznávanie historických pamätihodností obce.

„O 14:30 v kaštieľskom parku zaznie hudba svetoznámeho skladateľa Ludwiga van Beethovena v podaní Moyzesovho kvarteta. Návštevníkom zaspieva sólista Opery SND, barytonista Daniel Čapkovič za sprievodu korepetítora Branka Ladiča. Ponuku vážnej hudby vystrieda o 17:00 muzikálová rozprávka Ľadové kráľovstvo v podaní slovenských hercov. Vo večernom programe sa v kultúrnom stredisku predstaví spevák Bystrík a od 23.00 h zahrá skupina Slniečko," doplnila Vášáryová. Ako informovala, v nedeľu (5. 8.) popoludní sa na spoločnom koncerte predstavia Sima Magušinová a český pesničkár Pavel Helan.

V kaštieli sa v súčasnosti uskutočňuje stavebná obnova vďaka podpore z tohto projektu s cieľom vybudovať spoluprácu projektových a strategických partnerov v oblasti kultúrneho, prírodného a hudobného bohatstva v regióne Marchfeld/Malé Karpaty. Strategickými partnermi projektu sú Ministerstvo kultúry SR a Trnavský samosprávny kraj na slovenskej strane a Úrad dolnorakúskej vlády na strane rakúskej.