Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasičskú zbrojnicu v Dolnom Kubíne do júna zrekonštruujú

Ilustračné foto. Foto: TASR

Mesto vyberalo zhotoviteľa na základe verejného obstarávania, čím sa rozpočtovaná suma znížila o takmer 10 000 eur.

Dolný Kubín 26. mája (TASR) – Spotreba energie v budove hasičskej zbrojnice v Dolnom Kubíne – Kňažej bude nižšia. Zabezpečiť to má rekonštrukcia objektu, ktorá sa začala v marci a potrvá do júna tohto roka. TASR o tom informoval Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.

"Rekonštrukcia pozostáva z výmeny okien, svietidiel v celej budove, výmeny exteriérových dverí, garážovej brány, opravy a ošetrenia fasády tepelne izolačným náterom na báze nano," vysvetlil vedúci odboru výstavby na mestskom úrade Pavol Starek. Na projekt poskytlo dotáciu ministerstvo vnútra v sume 30 000 eur. Mesto na práce vyčlenilo ďalších 8000 eur.

Radnica už v minulosti dostala peniaze z dotácie ministerstva vnútra na rekonštrukciu hasičskej zbrojnice v časti Záskalie. "Sme radi, že sa nám podarilo získať finančné prostriedky na realizáciu rekonštrukcie ďalšej zbrojnice. Aj v tomto prípade mesto pridá prostriedky z vlastného rozpočtu a s pomocou dobrovoľníkov z radov hasičov obnovíme tieto priestory," uviedol dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.

Mesto vyberalo zhotoviteľa na základe verejného obstarávania, čím sa rozpočtovaná suma znížila o takmer 10 000 eur.