Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dolný Kubín zakázal hromadné podujatia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mesto zároveň s okamžitou platnosťou pristúpilo k dočasnému zatvoreniu denného centra pre seniorov na ulici Obrancov mieru a v Kňažej.

Dolný Kubín 10. marca (TASR) – Dolnokubínska samospráva dnes vydala plošný zákaz organizovať hromadné športové, kultúrne a spoločenské podujatia v meste. Okrem toho do 24. marca uzatvára zimný i letný štadión a aj akvapark. Dôvodom je ochrana obyvateľov v súvislosti s možnou hrozbou nákazy novým koronavírusom. Po utorkovom zasadnutí krízového štábu mesta o tom TASR informoval Martin Buzna z kancelárie primátora mesta.

"Prevencia proti šíreniu koronavírusu je momentálne na prvom mieste. Aj preto sme sa rozhodli prijať v našom meste opatrenia, ktoré majú viesť k ochrane zdravia našich obyvateľov. To, čo aktuálne môžeme urobiť, je pokúsiť sa eliminovať a znížiť možnosť rýchleho rozširovania koronavírusu. Neustále monitorujeme situáciu a sme pripravení prijať opatrenia v súlade s odporúčaniami a nariadeniami kompetentných štátnych úradov," ubezpečil primátor Ján Prílepok.

Pre verejnosť sú do konca marca zrušené všetky podujatia v mestskom kultúrnom stredisku (MsKS). Zamestnanci MsKS aktuálne pracujú na preložení všetkých podujatí, ktoré sa mali konať v tomto období. Vstupné sa bude ľuďom vyplácať až po 1. apríli 2020.

Mesto zároveň s okamžitou platnosťou pristúpilo k dočasnému zatvoreniu denného centra pre seniorov na ulici Obrancov mieru a v Kňažej. Taktiež v zariadení opatrovateľskej služby platí dočasný zákaz návštev. "Služby sociálneho odboru mesta ako sociálny taxík a donáška obedov fungujú v bežnom režime. V prípade záujmu môžu seniori požiadať sociálny odbor aj o pomoc s nákupom nevyhnutných surovín," doplnil Buzna.

Magistrát od stredy obmedzí pohyb ľudí na mestskom úrade. Pri vstupe do novej budovy zriadia dočasnú kanceláriu prvého kontaktu, kde si obyvatelia vybavia základnú agendu. Radnica žiada obyvateľov, aby na vybavenie svojej požiadavky na mestskom úrade uprednostnili telefonickú, elektronickú alebo písomnú komunikáciu pred osobnou.

Vedenie mesta sa rozhodlo zatiaľ nepristúpiť k prerušeniu výučby v základných, materských a základných umeleckých školách, ktorých je zriaďovateľom. "Držíme sa striktne odporúčaní odborníkov, ktorí to majú v kompetencii a v tomto prípade zastupujú štát. Avšak všetkým školám v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta s okamžitou platnosťou rušíme a zakazujeme všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov," ozrejmil
Záchranári pracujú v stane, ktorý bol zriadený pred nemocnicou v Cremone v severnom Taliansku.
Foto: TASR/AP
dolnokubínsky primátor.