Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Radnica v Dolnom Kubíne začala s opravou chodníka

Ilustračné foto. Foto: TASR

Radnica prosí obyvateľov o ústretovosť pri stavebných prácach. V rozpočte mesta je na práce vyčlenených 110 000 eur.

Dolný Kubín 4. septembra (TASR) – Mesto Dolný Kubín spustilo opravu ľavostranného chodníka na Ulici Milana Rastislava Štefánika. Nový povrch bude v dĺžke približne 500 metrov. Ide o úsek od križovatky pri cestnom moste po autobusovú stanicu v smere na mestskú časť Mokraď. Obnovu budú realizovať po etapách.

„Stavebné práce pozostávajú z vybúrania živičného povrchu chodníka vrátane obrubníkov a osadenia nových. Doplníme podkladové konštrukčné vrstvy na vjazdoch k rodinným domom a položíme nový živičný povrch," povedal vedúci odboru dopravy na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Miroslav Kosmeľ.

Žilinský samosprávny kraj vlani na ulici realizoval rekonštrukciu cesty. „Po ukončení opravy chodníka nás bude ešte čakať kompletná revitalizácia zeleného pásu deliaceho automobily od chodcov. V pláne je výsadba zhruba 20 starších stromov," doplnil primátor mesta Ján Prílepok.

Radnica prosí obyvateľov o ústretovosť pri stavebných prácach. V rozpočte mesta je na práce vyčlenených 110 000 eur. Termín ukončenia prác je do konca septembra, závisí aj od vývoja počasia.