Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V základnej škole P. Škrabáka v D. Kubíne otvorili novú odbornú učebňu

MIlustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Vybudovanie učebne stálo viac ako 25.600 eur. Ministerstvo poľnohospodárstva poskytlo nenávratný finančný príspevok 16.101 eur, ďalších takmer 10.000 eur vyčlenila škola.

Dolný Kubín 12. júna (TASR) – Základná škola Petra Škrabáka v Dolnom Kubíne má novú odbornú učebňu informačno-komunikačných technológií. Do užívania im ju tento týždeň odovzdal primátor Ján Prílepok. Učebňa je určená najmä na skvalitnenie zručností a kompetencií žiakov.

"Podarilo sa nám vybudovať špičkovú modernú učebňu, ktorá bude vytvárať priaznivé prostredie pre rozvoj kreativity našich žiakov. Tiež má potenciál nadchnúť ich pre ďalšie smerovanie v oblasti moderných technológií. Okrem žiakov ju bude môcť využívať aj verejnosť, napríklad klienti z domova dôchodcov, s ktorými škola dlhodobo spolupracuje," povedal Prílepok.

Učebňa je vybavená 17 počítačmi pre žiakov a troma pre učiteľov, novým interiérovým zariadením, interaktívnym projektorom, projekčnou tabuľou, multifunkčnou tlačiarňou, 3D tlačiarňou a školským serverom, vrátane softvérového vybavenia. Okrem toho škola zakúpila ďalších 11 staníc pre žiakov s nábytkom a rozšírením licencií pre kompletné využívanie učebne. "Vybudovanie tejto učebne pre našu školu znamená veľa. Žiaci si zlepšia kľúčové kompetencie, naučia sa nielen komunikovať, ale bezpečne komunikovať cez internet a dostanú sa k informáciám potrebným pre ďalší rozvoj," ozrejmila riaditeľka školy Magdaléna Kubisová.

Vybudovanie učebne stálo viac ako 25.600 eur. Ministerstvo poľnohospodárstva poskytlo nenávratný finančný príspevok 16.101 eur, ďalších takmer 10.000 eur vyčlenila škola.

Základná škola Petra Škrabáka v Dolnom Kubíne je zameraná na regionálnu výchovu. Dlhú tradíciu má aj v projekte Zelená škola, ktorý je orientovaný na environmentálnu výchovu a trvalo udržateľný život. Momentálne ju navštevuje 420 žiakov a pracuje v nej 53 zamestnancov.