Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Doplňujúce voľby sa konajú v 13 obciach Banskobystrického kraja

V sobotu si v 48 obciach volia starostu či poslancov, v niektorých obciach voliči vyberajú svojich favoritov do oboch funkcií. Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sprevádzajú prísne protiepidemické opatrenia. Za ich nedodržanie hrozia sankcie. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Foto: TASR - Roman Hanc

V siedmich obciach si obyvatelia volia starostov, v šiestich poslanca či poslancov obecného zastupiteľstva.

Banská Bystrica 3. októbra (TASR) – V sobotu sa v Banskobystrickom kraji konajú doplňujúce komunálne voľby v 13 obciach deviatich rôznych okresoch. V siedmich obciach si obyvatelia volia starostov, v šiestich poslanca či poslancov obecného zastupiteľstva.

Ako pre TASR potvrdili oslovení členovia volebných komisií a vedúci odborov všeobecnej verejnej správy jednotlivých okresných úradov (OÚ), doplňujúce voľby začali vo všetkých obciach bez meškania a zatiaľ nikde neevidovali žiadne problémy, ktoré by ich priebeh narušili. Ako uviedol Jaroslav Morháč z OÚ v Lučenci, voliči v obci Jelšovec sú zodpovední, dodržiavajú rozstupy aj prísne hygienické nariadenia, ktoré na mieste už skontrolovala okresná komisia aj polícia.

Starostov si v doplňujúcich voľbách vyberajú v obci Jelšovec v okrese Lučenec, v obciach Figa a Stránka v okrese Rimavská Sobota, v obciach Chvalová a Magnezitovce v okrese Revúca, v obci Muľa v okrese Veľký Krtíš a v obci Bzenica v okrese Žiar nad Hronom. Poslanca či poslancov si volia obyvatelia Dolného Harmanca v okrese Banská Bystrica, obce Stránska v okrese Rimavská Sobota, v Ďurkoviach a v Trebušovciach v okrese Veľký Krtíš, v Budči vo Zvolenskom okrese a v Ladzanoch v okrese Krupina.

Prakticky jednoznačný je výsledok voľby starostu v obci Chvalová, kde o post vedenia obce prejavila záujem len nezávislá kandidátka Judita Vaculčiaková.