Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Ukončili rekonštrukciu šesťkilometrového úseku cesty pri Šahách

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Celkové náklady na rekonštrukciu dosiahli sumu 951.297 eur bez DPH.

Šahy 8. septembra (TASR) - Nový asfaltový povrch i obnovené dopravné značenie boli súčasťou takmer miliónovej rekonštrukcie na ceste II/527 v okrese Levice. Oprava sa týkala šesťkilometrového úseku medzi mestom Šahy a hranicou Nitrianskeho a Banskobystrického samosprávneho kraja.

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) nechal komunikáciu zrekonštruovať pre jej zlý technický stav. "Ten sa týkal vozovky, ale aj chodníkov, zastávkových zálivov a priechodov pre chodcov. Dopravné značenie bolo v mnohých častiach nečitateľné," uviedla spoločnosť EUROVIA SK, ktorá vykonala stavebné práce.

Celkové náklady na rekonštrukciu dosiahli sumu 951.297 eur bez DPH. "Modernizácia cesty II/527 prebiehala počas piatich mesiacov v dvoch etapách a bola ukončená pred plánovaným termínom. Celkovo tam bolo položených 34.000 štvorcových metrov nového asfaltového koberca v dvoch vrstvách. Pribudli tiež dve nové autobusové zastávky. Osadených bolo 1054 metrov nových zvodidiel, merač rýchlosti a taktiež merač teploty vozovky. Pribudlo tam aj 115 nových dopravných značiek a vybudovali sa tri nové bezbariérové priechody pre chodcov, ktoré sú zvýraznené pomocou cestných nízkoprofilových gombíkov," informovala stavebná spoločnosť.