Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pre rekonštrukciu Slaneckej cesty v Košiciach zavádzajú novú linku MHD

Ilustračné foto. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Dôvodom je sťažená dostupnosť do oblasti ulice Napájadlá a absencia autobusových zastávok Ladožská a Rovníková v smere na Važeckú, uviedla hovorkyňa DPMK Vladimíra Bujňáková.

Košice 14. augusta (TASR) - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) v súvislosti s rekonštrukciou Slaneckej cesty zavedie od pondelka (15. 8.) novú autobusovú linku číslo 37. Preprava ňou bude bezplatná pre všetkých cestujúcich. TASR o tom informovala hovorkyňa DPMK Vladimíra Bujňáková.

"Dôvodom je sťažená dostupnosť do oblasti ulice Napájadlá a absencia autobusových zastávok Ladožská a Rovníková v smere na Važeckú," povedala. Linka bude premávať na trase Važecká – Rovníková – Ladožská – Dneperská – Napájadlá a späť počas pracovných aj voľných dní v 30-minútovom intervale, a to od 6.35 do 19.05 h.

Mestská časť Košice - Nad jazerom na svojej webovej stránke pripomína, že z dôvodu rekonštrukcie Slaneckej cesty sú obmedzené možnosti prístupu obyvateľov aj zamestnancov k nákupným centrám ležiacim na druhej strane cesty. Uvedená linka by mala túto situácia riešiť aspoň z časti. K dispozícii budú dva malé autobusy. "Na trase sa vytvorili nové, dočasné autobusové zastávky a vzniklo dočasné dopravné značenie," uvádza.

Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke DPMK.