Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

BEZ VODIČA: V Bratislave sa dal autobus svojvoľne do pohybu

Autobus Dopravného podniku Bratislava (DPB) bez vodiča sa v mestskej časti Dúbravka dal v piatok ráno 4. mája 2018 svojvoľne do pohybu a spôsobil škody menšieho rozsahu. Foto: TASR - DPB

Autobus poškodil dve osobné motorové vozidlá, niekoľko dopravných značení, lavičky, smetný kôš, stĺpiky a zeleň.

Bratislava 4. mája (TASR) – Autobus Dopravného podniku Bratislava (DPB) bez vodiča sa v mestskej časti Dúbravka dal v piatok ráno svojvoľne do pohybu a spôsobil škody menšieho rozsahu. TASR o tom informoval Zenon Mikle z DPB.

"Po príchode na zastávku Pekníkova na Repašského ulici zistil vodič autobusu 83 poruchu štvrtých dverí vozidla. Udalosť nahlásil na dopravný dispečing s tým, že čaká na príchod pojazdnej dielne. Následne odišiel na sociálne zariadenie na Žatevnú ulicu, pričom v autobuse ostal vodič v zácviku. V tom čase ho informoval dispečer, že má vypnúť hlavné batérie v motorovom priestore a skúsiť, či sa porucha neodstráni," informoval Mikle, podľa ktorého to vodič vykonal, avšak pred tým nezabezpečil vozidlo proti pohybu zatiahnutím ručnej brzdy.

Autobus Dopravného podniku Bratislava (DPB) bez vodiča sa v mestskej časti Dúbravka dal v piatok ráno 4. mája 2018 svojvoľne do pohybu a spôsobil škody menšieho rozsahu.
Foto: TASR - DPB

Preto sa po odpojení batérii odbrzdila "zastávková" brzda a autobus sa následne dal svojvoľne do pohybu, pričom prešiel až po križovatku Drobného - Trhová. Pri tejto jazde podľa Mikleho autobus poškodil dve osobné motorové vozidlá, niekoľko dopravných značení, lavičky, smetný kôš, stĺpiky a zeleň.

"Udalosť polícia klasifikovala ako škodovú udalosť a vyriešila ju na mieste pokutou vodičovi autobusu. Na autobuse je odhadnutá škoda približne na 3900 eur, na osobných autách po 1000 eur. Škodu na verejnoprospešných zariadenia (lavičky, stĺpiky, zeleň) a dopravných značkách vyčíslia dodatočne mestská časť Dúbravka a oddelenie cestného hospodárstva magistrátu," uzavrel Mikle.