Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

VLAK ZRAZIL MUŽA: Nehoda si vyžiadala aj prerušenie dopravy

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová pre TASR priblížila, že k nehode došlo o 9.40 h a zrazená osoba sa neoprávnene pohybovala v koľajisku.

Prešov 2. augusta (TASR) - V Prešove na Levočskej ulici zrazil vlak smerujúci do Košíc muža, doprava na trati bola prerušená a nahradená náhradnou autobusovou dopravou. Vlaky v úseku Prešov - Veľký Šariš začali podľa informácií Železničnej spoločnosti Slovensko opäť premávať krátko pred poludním.

"Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že v dôsledku nehody došlo k usmrteniu osoby mužského pohlavia. Cestujúci z osobného vlaku neutrpeli žiadne zranenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik doplnil, že udalosť preveruje hliadka železničnej polície.

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová pre TASR priblížila, že k nehode došlo o 9.40 h a zrazená osoba sa neoprávnene pohybovala v koľajisku. "Na mieste nehodovej udalosti prebieha vyšetrovanie," podotkla.

Nehodová udalosť spôsobila podľa jej slov meškanie štyroch vlakov v trvaní od 19 do 110 minút. Päť vlakov bolo v čase odstraňovania udalosti odrieknutých.