Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zmena cestovného poriadku má zlepšiť cestovanie z Martina do Žiliny

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Od pondelka 18. júla bude odchádzať osobný vlak z Vrútok do Žiliny o tri minúty neskôr a v prípade meškania osobného vlaku z Hornej Štubne a Martina do Vrútok počká až desať minút.

Martin 18. júla (TASR) – Pracovníkom podnikov a firiem z Martina sa podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej zlepší počas prázdnin cestovanie do Žiliny. Vďaka mimoriadnej zmene cestovného poriadku bude od dnešného dňa odchádzať osobný vlak z Vrútok do Žiliny o tri minúty neskôr a v prípade meškania osobného vlaku z Hornej Štubne a Martina do Vrútok počká až desať minút.

Doplnila, že osobný vlak z Hornej Štubne prichádzal do Vrútok o 15.40 h a osobný vlak z Vrútok do Žiliny odchádzal o 15.42 h. "Cestujúci mali teda na prestup len dve minúty, čo nestačí. Po novom odchádza osobný vlak do Žiliny o 15.45 h," uviedla hovorkyňa ZSSK.

Upozornila, že zmena platí do 2. septembra. "Od tohto dátumu budú môcť cestujúci využiť priamy vlak – REX 1848 Krížna z Banskej Bystrice do Žiliny s odchodom z Martina o 15.40 h, ktorý štandardne premáva cez pracovné dni počas školského roka," dodala Morháčová.