Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Spolujazdec z Poľska utrpel pri nehode v Plešivci ťažké zranenie

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Osobné auto riadil 25-ročný vodič z Poľska, ktorý z doposiaľ presne nezistených príčin vyšiel autom mimo spevnenú časť cesty a narazil do skaly vo svahu.

Plešivec 21. septembra (TASR) - Ťažké zranenie spolujazdca si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v nedeľu 20. septembra v katastri obce Plešivec v okrese Rožňava. Osobné auto riadil 25-ročný vodič z Poľska, ktorý z doposiaľ presne nezistených príčin vyšiel autom mimo spevnenú časť cesty a narazil do skaly vo svahu. Následne ho odrazilo, prešiel cez protismernú časť cesty, vyšiel mimo spevnenú časť cesty a narazil do stromu.

"Pri dopravnej nehode vodič utrpel ľahké zranenie, pričom bol jednorazovo ošetrený. Jeho spolujazdec, 25-ročný štátny príslušník Poľska, utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní. So zraneniami ho previezli do rožňavskej nemocnice," informovala dnes TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Na aute bola škoda vyčíslená na 800 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Rožňave začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.