Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Dopravu v Bratislavskom kraji ovplyvnia cez víkend viaceré podujatia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Vzhľadom na množstvo výluk na najbližší víkend odporúča BID cestujúcim vytvoriť si dlhšiu časovú rezervu na cestovanie.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Bratislavská integrovaná doprava (BID) pripravuje mimoriadne zmeny vo verejnej doprave. Dôvodom sú viaceré spoločenské a športové akcie počas víkendu. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa BID Eva Vozárová.

V piatok a v sobotu (4. 9.) sa konajú akcie Modranské Vínohranie (Modra), Slávnosť hliny (Modra), Deň vo vinohradoch 2021 (Rača, Svätý Jur, Limbach, Pezinok, Modra a Šenkvice) a Vínny piknik Limbach 2021 (Limbach). Na návrat z akcií bude okrem pravidelných spojov zabezpečená aj posilová doprava.

Pôjde o linku 539 Modra - Šenkvice, ďalej o linku 540/529 Modra - Pezinok - Senec, či linku 540 Modra - Pezinok - Bratislava. Cestujúcich z Modry BID upozorňuje na výluku na Dukelskej ulici.

Do nedele (5. 9.) budú z dôvodu podujatia Modranské Vínohranie uzatvorené ulice Štefánikova a Dukelská. Linky 535, 540, 550, 566, 576 a 650 obojsmerne neobslúžia zastávky Modra, Štefánikova a Modra, obchodný dom. Namiesto toho zastavia na zastávke Modra, Šúrska. Spoj číslo 545/23 neobslúži zastávky Modra, Šúrska a Modra, obchodný dom, ale bude premávať priamo po Dolnej ulici ako ostatné spoje linky 545.

Z dôvodu konania športového podujatia Triatlon Senec dôjde v nedeľu k úprave premávky linky 640 Senec – Veľký Grob - Báhoň. Vybrané spoje v čase od 9.00 až 16.40 h budú v úseku Senec – Reca a späť operatívne pozdržané a zmeškané.

Spoj 640/38 Veľký Grob, reštaurácia 16.03 h – Senec, žel. stanica 16.21 h bude na celej trase zrušený.

Vzhľadom na množstvo výluk na najbližší víkend odporúča BID cestujúcim vytvoriť si dlhšiu časovú rezervu na cestovanie. Podrobné informácie o výlukách aj o posilnenej doprave sú k dispozícii na www.idsbk.sk.