Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Dopravu v centre Nitry komplikujú obchádzky

Tie súvisia s rekonštrukciou Štúrovej ulice, ktorá je rozdelená na viacero etáp. Všetky by mali byť ukončené do konca tohto roka.

Nitra 14. júna (TASR) – Vodiči jazdiaci v centre mesta Nitra sa musia pripraviť na ďalšiu vlnu dopravných obmedzení. Tie súvisia s rekonštrukciou Štúrovej ulice, ktorá je rozdelená na viacero etáp. Všetky by mali byť ukončené do konca tohto roka.

V druhej etape rekonštrukčných prác sa vykonáva do 18. júna oprava vozovky Štúrovej ulice v úseku od križovatky s Hollého ulicou po križovatku s Cintorínskou ulicou. Z uvedeného dôvodu bude miestna komunikácia Štúrova čiastočne uzavretá do 17. júna do piatej hodiny a následne úplne uzavretá od 17. júna od piatej hodiny do 18. júna do piatej hodiny. V čase čiastočnej uzávierky bude obchádzková trasa vedená vždy v druhej polovici komunikácie, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. V čase úplnej uzávierky bude obchádzková trasa pre dopravu vedená po uliciach Párovská – Mariánska - Piaristická resp. Coboriho – Cintorínska – Osvaldova – Vajanského – Hollého.

V čase čiastočnej uzávierky budú autobusy premávať vo voľných jazdných pruhoch, pričom nedôjde k zmene ich trasy alebo zastávok. V čase úplnej uzávierky budú autobusy premávať po obchádzkových trasách a nebude možné obslúžiť zastávku Štúrova smerom do mesta. Linky 18, 21 a 24 zastavia na zastávke Štúrova smerom na Párovce (pri VBC), linky 6, 8, 9, 11, 13, 26 a 32 zastavia na dočasnej zastávke na Osvaldovej ulici. Zastávka Štúrova smerom do Mlynáriec a smerom na Párovce bude zabezpečená všetkými bežnými spojmi.