Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

DPB debarierizuje viaceré električkové zastávky

Na sarchívnej snímke zastávka električky na Americkom námestí v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Prvou lastovičkou je zastávka Nová doba, kde sme práce skoordinovali s úpravou vozovky a chodníkov na Vajnorskej ulici, približuje dopravný podnik.

Bratislava 20. októbra (TASR) – Dopravný podnik Bratislava (DPB) debarierizuje viaceré električkové zastávky. Prístupnejšie by tak mali byť aj pre cestujúcich so zníženou pohyblivosťou či rodičov s kočíkmi. Mestský dopravca o tom informuje na sociálnej sieti.

"Prvou lastovičkou je zastávka Nová doba, kde sme práce skoordinovali s úpravou vozovky a chodníkov na Vajnorskej ulici," približuje dopravný podnik.

Bariéry odstraňuje aj na električkovom obratisku Hlavná stanica alebo na zastávke Americké námestie, kde bude opravený celý priechod v koľajisku vrátane cyklotrasy. Povrch nástupísk upravuje dopravca na zastávke Krížna, kde prejde renováciou aj zábradlie. Bariéry majú zmiznúť aj na zastávke STU, kde budú opravené napríklad aj koľajové výhybky.

Mimo centra mesta sú práce naplánované na zastávkach Vinohrady, Jurajov dvor, Shopping Palace, Vajnorská, Zlaté piesky, komisárky a Kuchajda smerom na Zlaté piesky.