Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Regióny

Bratislavský dopravný podnik cez víkend posilní linky

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Bezplatne sa Bratislavčania budú môcť odviezť historickými vozidlami.

Bratislava 19. apríla (TASR) – Cez víkend vyrazí do bratislavských ulíc viac spojov mestskej hromadnej dopravy (MHD). Pre Dni otvorených dverí samosprávy posilní Dopravný podnik Bratislava (DPB) linky do lokalít s najväčším záujmom návštevníkov. Do ulíc mesta však vyšle aj historické vozidlá.

Do zoologickej záhrady zavítalo vlani vyše 30.000 ľudí. Ako informuje DPB, k ZOO zabezpečia v čase približne medzi 09.00 a 19.00 h dopravné spojenie posilnené linky číslo 31 a 39. Obe budú mať spolu interval 5 až 7 minút. Z centra bude možné použiť aj linky číslo 30 a 37 v spoločnom intervale 8 až 12 minút. Posilnená bude aj linka číslo 32 z Dlhých dielov a Hlavnej stanice, a to v intervale 15 minút.

Do Devína budú zase premávať linky číslo 28 a 29 od Novej budovy SND, resp. spod Mosta SNP v 15-minútovom intervale, a to v čase približne od 10.00 do 20.00 h. Dopravu na nich zabezpečia kĺbové vozidlá.

Obsluhu Partizánskej lúky, Železnej studničky a Kačína zabezpečí linka číslo 43 v 20-minútovom intervale s kĺbovými vozidlami, len vybrané spoje pôjdu na Kačín. "Pri ceste do oblasti Partizánskej lúky a Lesoparku odporúčame použiť aj trolejbusové linky číslo 212 a 211," pripomína DPB. Na všetkých spomínaných linkách platí štandardná tarifa.

Bezplatne sa Bratislavčania budú môcť odviezť historickými vozidlami. Električky budú premávať po trase Námestie Ľudovíta Štúra, Šafárikovo námestie, Štúrova, Námestie SNP, Obchodná, Radlinského, Vazovova, Krížna, Špitálska, Jesenského a Námestie Ľudovíta Štúra. Odviezť sa nimi bude dať približne medzi 09.00 a 18.00 h. 

Historické trolejbusy budú zase jazdiť po trase autobusová stanica, Ulica 29. augusta, Kollárovo a Hodžovo námestie, Palisády, Červený kríž, Búdková a späť. Historickými autobusmi sa budú môcť Bratislavčania zase odviezť z Hviezdoslavovho námestia cez Rázusovo nábrežie, Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu, Mlynskú dolinu, Patrónku, Vojenskú nemocnicu, Cestu mládeže až na Železnú studničku a späť. Historické trolejbusy aj autobusy budú premávať dvakrát za hodinu. Presný harmonogram odchodov nájdu záujemcovia na webovej stránke DPB.