Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

DPB: Modernizácia zastávky Ursínyho sa nedotkne prevádzky dopravy

Na archívnej snímke električka v Petržalke. Foto: TASR - Pavol Zachar

V rámci modernizácie príde k vyvýšeniu nástupišťa či výmene asfaltového povrchu zastávky za estetickú dlažbu pohlcujúcu dažďovú vodu.

Bratislava 6. mája (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) pristúpi od utorka (9. 5.) ku komplexnej modernizácii zastávky Ursínyho. Prevádzky električkovej dopravy sa nedotkne. Cestujúcim bude vždy slúžiť polovica nástupišťa, na ktorej v danom čase nebudú realizované stavebné práce. TASR o tom informoval hovorca DPB Martin Chlebovec.

V rámci modernizácie príde k vyvýšeniu nástupišťa či výmene asfaltového povrchu zastávky za estetickú dlažbu pohlcujúcu dažďovú vodu. "Osadené budú nové označníky poskytujúce viac informácií a zastávky doplní antracitový mobiliár, ktorý postupne doplnia prístrešky spĺňajúce štandardy dizajn manuálu zastávok MHD," priblížil hovorca.

Modernizáciou zastávky Ursínyho sa nadviaže na rekonštrukciu frekventovaného prestupného uzla Račianske mýto z roku 2021 a ďalších piatich zastávok Račianskej radiály z minulého roka, ktorými DPB spustil Program obnovy a doplnenia prístreškov.