Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

DPB plánuje využiť Starý most aj pre autobusovú dopravu

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR – Jakub Kotian

Dopravca už pripravuje úpravu petržalského zjazdu z mosta, aby bol umožnený prejazd aj dlhších autobusov a ich vzájomné bezpečné obchádzanie.

Bratislava 16. júla (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB), ktorý v hlavnom meste prevádzkuje MHD, plánuje využiť Starý most aj pre autobusovú dopravu, a to najmä počas výluk električkovej dopravy do bratislavskej Petržalky. Pre TASR to potvrdil hovorca DPB Martin Chlebovec.

Dopravca už pripravuje úpravu petržalského zjazdu z mosta, aby bol umožnený prejazd aj dlhších autobusov a ich vzájomné bezpečné obchádzanie. "Zjazd bude slúžiť pre náhradnú autobusovú linku X3, ktorá je nasadzovaná v prípade výluk električkovej dopravy do Petržalky – napríklad ak sa stane nehoda," uviedol pre TASR Chlebovec.

Náhradná doprava má vďaka tejto úprave do značnej miery kopírovať trasu električky a zastaví aj na niektorých električkových zastávkach. Zatiaľ čo v súčasnosti musí premávať až cez Most Apollo, po novom privezie cestujúcich priamo do centra mesta na zastávku Centrum. "Predpokladané spustenie tejto možnosti je od 1. septembra," podotkol hovorca DPB.