Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

DPB počas jarných prázdnin nevypraví niektoré menej vyťažené linky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

DPB tvrdí, že naplnenosť spojov neustále monitoruje a v prípade potreby na vyťaženejšie linky nasadzuje kapacitnejšie vozidlá.

Bratislava 25. februára (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) počas jarných prázdnin nevypraví niektoré menej vyťažené linky. Od pondelka 1. marca dočasne nebude premávať šesť liniek. TASR o tom informovala hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová.

Od októbra premáva DPB z dôvodu pandémie počas pracovných dní v režime "školské prázdniny". Počas jarných prázdnin, teda od pondelka 1. marca, nebudú premávať linky 7, 94, 191, 192, 196 a 208. Cestujúci budú môcť využiť paralelné linky a v prípade potreby prestúpiť. Množstvo cestujúcich je podľa Melcerovej aktuálne pod úrovňou 40 percent predkrízového stavu. DPB tvrdí, že naplnenosť spojov neustále monitoruje a v prípade potreby na vyťaženejšie linky nasadzuje kapacitnejšie vozidlá.

DPB zaznamenal od začiatku pandémie výpadok 21 miliónov eur a ten stále narastá. "Najkritickejší mesiac bol január 2021, v ktorom evidujeme výpadok 2,5 milióna eur. Obrátili sme sa na všetky kompetentné ministerstvá, aby nám podali pomocnú ruku," uviedla Melcerová. Ako dodala, bez pomoci štátu hrozí, že by museli pristúpiť k obmedzeniu výpravy liniek či prísť o niektorých zamestnancov.