Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

DPB prepojil Dúbravku a Devínsku Novú Ves s Kramármi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Prestupovanie na vyťaženej Patrónke je najmä pre starších a chorých obyvateľov problematické, skonštatoval poslanec Ľuboš Krajčír z dozornej rady DPB.

Bratislava 28. marca (TASR) – Obyvatelia bratislavskej Dúbravky sa už dostanú bez prestupu mestskou hromadnou dopravou (MHD) k nemocnici na Kramároch i k Národnému onkologickému ústavu (NOÚ) na Klenovú ulicu. Dopravný podnik Bratislava (DPB) vyčlenil tri spoje linky 20, ktoré zachádzajú až k týmto zdravotníckym zariadeniam. Nové spojenie pomôže aj obyvateľom Devínskej Novej Vsi.

Cestovanie spôsobovalo komplikácie najmä seniorom, chorým či invalidom, mnohí obyvatelia využívali taxíky. "Bol to boj a nebol ľahký, ale som rád, že sa vypočuli želania Dúbravčanov. Prestupovanie na vyťaženej Patrónke je najmä pre starších a chorých obyvateľov problematické," skonštatoval poslanec Ľuboš Krajčír z dozornej rady DPB.

Dopravný podnik na tento účel vyčlenil tri ranné spoje linky 20, ktorá spája Devínsku Novú Ves – Dúbravku a Tesco Lamač. Ide o spoje s odchodom z Dúbravky o 6.10, 8.20 a 9.20 h. Všetky tri spoje budú mať špeciálne označenie a od zastávky pri Tescu Lamač sa ich číslo zmení na 45, s ktorým pokračujú na Patrónku, Kramáre a k NOÚ.

V ostatom čase je spojenie Dúbravky s Kramármi naďalej zabezpečené s prestupom na Patrónke na trolejbusy liniek 42 a 45. Trolejbus odchádza smerom na Kramáre každých šesť až osem minút.