Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

DPB ukončí prevádzku multifunkčných automatov na predaj lístkov

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Multifunkčné červené automaty ponúkali aj možnosť zakúpenia električenky alebo dobitia kreditu v elektronickej peňaženke. V uliciach Bratislavy boli v prevádzke od roku 2013.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) od utorka (6. 12.) postupne ukončí prevádzku multifunkčných červených automatov na predaj cestovných lístkov. Mestský dopravca to zdôvodňuje ich enormne drahou prevádzkou a dopytom, ktorý nepokrýval náklady. TASR o tom informoval hovorca DPB Martin Chlebovec s tým, že jednoduchšia verzia žltooranžových zariadení na predaj lístkov ostáva naďalej dostupná.

Multifunkčné červené automaty ponúkali aj možnosť zakúpenia električenky alebo dobitia kreditu v elektronickej peňaženke. V uliciach Bratislavy boli v prevádzke od roku 2013. "Cestujúcim mali priniesť komfort a dopravnému podniku viac financií z dostupnejších služieb cestujúcim, no opak bol pravdou," skonštatoval Chlebovec.

Predajné zariadenia podľa jeho slov už v súčasnosti nahrádzajú digitálne ekologickejšie a rýchlejšie spôsoby kúpy. Cestujúci majú možnosť zakúpenia cestovného lístku priamo vo vozidle prostredníctvom služby Kartuj, v aplikácii Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji, cez elektronickú peňaženku či SMS.

DPB však s papierovými lístkami nekončí. "Keďže doprava musí byť dostupná pre všetky skupiny obyvateľov Bratislavy, na frekventovaných zastávkach nahradia multifunkčné zariadenia jednoduché predajné automaty s možnosťou platby kartou," spresnil hovorca.