Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Košický dopravný podnik je pripravený zaviesť úsporné opatrenia

Odborári Dopravného podniku mesta Košice vstúpili 22. mája 2019 od 8,00 hod. do 12,00 hod. do ostrého štrajku. Na snímke odstavené električky na konečnej pri Kostolianskej ceste v Košiciach 22. mája 2019. Foto: TASR - Roman Hanc

V súvislosti so zvyšovaním ceny nafty, ktorú potrebujú pre autobusy, nateraz neuvažujú o zmene režimu výpravy mestskej hromadnej dopravy.

Košice 29. septembra (TASR) - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) je v súvislosti s nárastom cien energií pripravený zaviesť konkrétne úsporné opatrenia. Niektoré už realizuje aj v súčasnosti. Pre TASR to uviedla jeho hovorkyňa Vladimíra Bujňáková. Ako pripomenula, DPMK je veľkým odberateľom najmä nafty, elektrickej energie a zemného plynu.

Odber plynu pre vykurovanie objektov ako administratívne budovy a dielne bude DPMK obstarávať v tomto období pre nasledujúce roky. "Je zrejmé, že cena bude výrazne vyššia," povedala s tým, že na zamestnancov apelujú, aby na pracovisku rozmýšľali efektívne a ekonomicky vo vzťahu k vykurovaniu jednotlivých priestorov. Spresnila, že ide napríklad o krátkodobé vetranie, urýchlené zatváranie dverí a veľkých brán a podobne.

Odber silovej elektriny má DPMK zazmluvnený do konca roka 2023. Podľa Bujňákovej ich tak môžu ovplyvniť skôr zvýšené poplatky za distribúciu a ostatné služby súvisiace s odberom elektriny. "Tieto poplatky budú známe až rozhodnutím Úradu pre reguláciu sieťových odvetví platné od januára 2023," uviedla.

V súvislosti so zvyšovaním ceny nafty, ktorú potrebujú pre autobusy, nateraz neuvažujú o zmene režimu výpravy mestskej hromadnej dopravy.