Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Košiciach verejné obstarávanie na nákup autobusov na zemný plyn

Ilustračná fotka. Foto: TASR/František Iván

Celková odhadovaná hodnota zákazky je takmer 1,12 milióna eur bez DPH.

Košice 9. novembra (TASR) - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) vyhlásil druhé verejné obstarávanie (VO) na nákup troch autobusov s pohonom na stlačený zemný plyn (CNG). Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Celková odhadovaná hodnota zákazky je takmer 1,12 milióna eur bez DPH.

DPMK vyhlásil VO najskôr v októbri. "Obstarávateľ zrušil uvedenú zákazku, keďže zistil, že došlo k porušeniu zákona o verejnom obstarávaní, ktoré mohlo mať zásadný vplyv na výsledok verejného obstarávania," uvádza sa v správe o zákazke.

Tento mesiac preto opäť vyhlásili súťaž. Zákazka je rozdelená na dve časti. Predmetom tej prvej je dodanie nového, mestského, nízkopodlažného CNG kĺbového autobusu s dĺžkou 18 metrov a odhadovanou hodnotou necelých 450.000 eur bez DPH. Druhú časť tvoria dva CNG autobusy dlhé 12 metrov. Ich odhadovaná hodnota je dohromady približne 665.000 eur bez DPH.

Nákup nízkoemisných autobusov má byť z 85 percent financovaný z eurofondov, desať percent bude tvoriť príspevok zo štátneho rozpočtu a päť percent má predstavovať spoluúčasť DPMK.

Ako dopravný podnik pre TASR uviedol, tri nové autobusy na plynový pohon by mali v Košiciach jazdiť v závere budúceho roka.