Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Stavbu pre súbory v areáli amfiteátra v Detve pripravili na slávnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Andrej Galica

Amfiteáter je centrom jednej z najväčších prehliadok tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku, Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve.

Detva 4. júla (TASR) – Výstavba drevenej stavby pre účinkujúcich v areáli detvianskeho amfiteátra je ukončená. Objekt zastrešený sedlovým krovom prikrytý dreveným šindľom je pripravený pre jubilejný 55. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve.

Na prízemí sú toalety, umývadlá a sprchy, pod strechou sú šatne pre účinkujúcich. Samospráva na svojej oficiálnej webstránke uvádza, že súčasťou objektu sú aj toalety pre imobilných. "Za novú budovu zaplatí mesto 195.000 eur," uviedol pre TASR hovorca Detvy Milan Suja.

Amfiteáter je centrom jednej z najväčších prehliadok tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku, Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve. Tie sa v roku 2020 a ani vlani pre pandémiu nového koronavírusu neuskutočnili. Jubilejný 55. ročník sa tento rok chystá na 8. až 10. júla. Pre TASR to uviedla predsedníčka programovej rady slávností Anna Ostrihoňová.

Prvý ročník Podpolianskych folklórnych slávností, v súčasnosti Folklórnych slávností pod Poľanou, sa uskutočnil v priestoroch detvianskeho kúpaliska Štrand v roku 1966. V roku 1967 sa slávnosti presunuli do priestorov súčasného amfiteátra, kde bolo najskôr jednoduchšie javisko a hľadisko. Väčšia scéna súčasného amfiteátra je v Detve od roku 1976.