Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Petíciu proti spaľovni odpadov v Drienove podpísalo vyše 1100 občanov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Výstavba spaľovne podľa nášho názoru negatívne ovplyvní životné prostredie a zhorší celkovú kvalitu života občanov Drienova, ako aj občanov ďalších dotknutých obcí, povedala Muška.

Drienov 12. júla (TASR) - Petíciu proti zámeru vybudovať spaľovňu odpadov v obci Drienov v okrese Prešov podpísalo viac ako 1100 občanov. TASR o tom za pracovnú skupinu informovala aktivistka a obyvateľka obce Veronika Muška.

Ako povedala, podľa zámeru navrhovateľa, bratislavskej spoločnosti SLOR, by mala v areáli bývalej kafilérie v obci vyrásť spaľovňa odpadov s názvom Zariadenie na energetické zhodnocovanie komunálneho odpadu – Drienov.

Obec podľa jej slov k zámeru vydala odmietavé stanovisko už pri tejto navrhovanej činnosti v apríli 2019. Proti výstavbe spaľovne sa zásadne postavili dotknuté samosprávy obcí Drienov, Drienovská Nová Ves, Ličartovce, Petrovany a iné, ako aj samotní občania.

"Výstavba spaľovne podľa nášho názoru negatívne ovplyvní životné prostredie a zhorší celkovú kvalitu života občanov Drienova, ako aj občanov ďalších dotknutých obcí," povedala Muška.

Svoj zásadný nesúhlasný postoj podporili obyvatelia dotknutých obcí vznikom pracovnej skupiny zloženej zo starostov dotknutých obcí, poslancov, odborníkov a zástupcov občanov. Jej úlohou je koordinovanie postupu s cieľom zastaviť pokusy o výstavbu spaľovne v spomenutom území. Na svojom prvom stretnutí spustili petičnú akciu. V stredu (13. 7.) o 19.00 h sa na futbalovom ihrisku v obci uskutoční verejné zhromaždenie.