Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nedeľa je bez radov, v Banskej Bystrici testujú študentov z cudziny

Na archívnej snímke odberové miesto na futbalovom ihrisku v mestskej časti Banskej Bystrice Jakub v severnej časti mesta 31. októbra 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Mesto zriadilo v areáli Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela (UMB) v spolupráci so Slovenským Červeným krížom mobilnú odbernú jednotku, kde sa začalo s testovaním zahraničných študentov.

Banská Bystrica 1. novembra (TASR) – Druhý deň celoplošného testovania ľudí na nový koronavírus v Banskej Bystrici sa začal úplne opačne než v sobotu (31. 10.). Odberné miesta sú pripravené, žiadne rady, ak tak len minimálne, a to napríklad i na najväčšom sídlisku Sásová, na uliciach Sitnianska a Ďumbierska, v centre mesta na Triede SNP či na sídliskách Podlavice alebo Radvaň. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti, potvrdzujú to aj reakcie obyvateľov. Výsledky sobotňajšieho testovania zatiaľ nepozná.

"Počas druhého dňa testovania sa takmer všetky odberné miesta v Banskej Bystrici otvorili načas. Hodinové meškanie hlásilo jedine odberné miesto v mestskej časti Šalková, kde je v súčasnosti testovanie už v plnom prúde. Záujem zo strany obyvateľov je nízky, nikde sa netvoria dlhé rady, čaká sa jedine na výsledky," informovala TASR hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Mesto zriadilo v areáli Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela (UMB) v spolupráci so Slovenským Červeným krížom mobilnú odbernú jednotku, kde sa tiež o čosi neskôr začalo s testovaním zahraničných študentov, lektorov, ale i vedenia univerzity.

"Mesto od skorého rána opätovne podalo pomocnú ruku a pomáha s rozvozom potrebného materiálu a testov na tie odberné miesta, kde je to potrebné. Situáciu budeme naďalej monitorovať a prinášať obyvateľom aktuálne informácie z odberných miest na sociálnych sieťach a webe mesta," dodala Marhefková.