Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Ľudia v Dubnici nad Váhom odovzdali viac ako 75 ton objemného odpadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Nepotrebný objemný odpad spred rodinných domov a kontajnerových stojísk odvážali technické služby mesta.

Dubnica nad Váhom 7. novembra (TASR) – Obyvatelia Dubnice nad Váhom odovzdali v septembri a októbri počas jesenného zberu objemného odpadu 75,44 tony nepotrebných kusov nábytku, matracov, kobercov či sanity.

Podľa vedúcej referátu životného prostredia Mestského úradu (MsÚ) v Dubnici nad Váhom Janky Beniakovej aj tentoraz našli odpady, ktoré do kategórie objemného odpadu nepatria. "Napríklad nebezpečný odpad, elektroodpad či pneumatiky. Tento druh odpadu môžu občania celoročne odovzdať v zbernom dvore, prípadne môžu využiť bezplatnú službu mesta na zvoz elektroodpadu a nebezpečného odpadu," pripomenula.

Nepotrebný objemný odpad spred rodinných domov a kontajnerových stojísk odvážali technické služby mesta. "Bezplatnú službu odvozu objemného odpadu ponúkame obyvateľom dvakrát ročne, vždy na jar a na jeseň. Odpad zo zvozu sústreďujeme v zbernom dvore, kde ho pracovníci technických služieb následne roztrieďujú podľa jednotlivých druhov a materiálov," priblížila konateľka technických služieb mesta Vladimíra Klačanská s tým, že časti objemného odpadu, ktoré sa nedajú vytriediť, končia na skládke odpadu.