Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Dubničania budú rozhodovať o financiách z participatívneho rozpočtu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Aj v roku 2023 môžu obyvatelia mesta získať na svoj nápad až 5000 eur, uviedla viceprimátorka Dubnice nad Váhom Andrea Blajsková.

Dubnica nad Váhom 10. februára (TASR) – Dubničania budú tretíkrát rozhodovať o využití financií v rámci participatívneho rozpočtu. Radnica tento rok na verejnoprospešné projekty vyčlenila 20.000 eur. Informovala o tom viceprimátorka Dubnice nad Váhom Andrea Blajsková.

Cieľom participatívneho rozpočtu je podľa nej umožniť verejnosti rozhodovať o konkrétnom využití časti verejných financií a realizovať vlastné, komunitne prospešné nápady s podporou z mestského rozpočtu.

"Aj v roku 2023 môžu obyvatelia mesta získať na svoj nápad až 5000 eur. Celkovo sme na tento účel zachovali vyčlenenú sumu 20.000 eur, podporíme tak realizáciu minimálne štyroch dobrých nápadov. Verím, že pomôžu skvalitniť život v meste a občanov podnietia zapájať sa do verejného života," uviedla viceprimátorka.

Ako dodala, k úspešným projektom uplynulých ročníkov v Dubnici nad Váhom patrí napríklad psí park na sídlisku Pod hájom, doplnenie altánku a pingpongového stola na detskom ihrisku na sídlisku Centrum II či osadenie teqballových stolov v mestskom športovom areáli.