Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dúbravka opäť vyhlási verejnú zbierku školských pomôcok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Školské pomôcky bude mestská časť zbierať od 15. júla do 15. augusta, aby sa stihli distribuovať pred začiatkom budúceho školského roka.

Bratislava 9. júla (TASR) – Bratislavská Dúbravka chce aj tento rok pomôcť so školskými potrebami pre deti zo sociálne slabších rodín. Vyhlási preto opätovne verejnú zbierku školských pomôcok, či už nepoužitých alebo použitých, ale funkčných. TASR o tom informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

"V minulých ročníkoch sa podarilo vyzbierať pomôcky, ktoré deti naozaj potrebujú. Aktivita Dúbravčanov ma teší a všetkým chcem aj touto formou poďakovať," skonštatoval starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Školské pomôcky bude mestská časť zbierať od 15. júla do 15. augusta, aby sa stihli distribuovať pred začiatkom budúceho školského roka. Počas leta sa budú môcť odovzdať v budove miestneho úradu na Žatevnej ulici, konkrétne na oddelení sociálnych vecí a zdravotníctva.

Počas uplynulých šiestich ročníkov verejnej zbierky sa podarilo vyzbierať najmä ceruzky, farbičky, vodové alebo temperové farby, pravítka, perá, zošity, školské tašky či knižky.