Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Dúbravka: S dočasným utlmením prác na Harmincovej sa rátalo

Na snímke sprava primátor Bratislavy Matúš Vallo, námestníčka primátora Bratislavy Zdenka Zaťovičová a starosta MČ Bratislava - Dúbravka Martin Zaťovič počas brífingu k rožšíreniu Harmincovej ulice 26. augusta 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Radnica vysvetľuje, že príčinou spomalenia tempa obnovy sú aj intenzívne zrážky.

Bratislava 19. januára (TASR) - Utlmenie prác na rekonštrukcii Harmincovej ulice v bratislavskej Dúbravke počas zimy bolo plánované, k posunom termínov nepríde. Na sociálnej sieti o tom informuje mestská časť, ktorá sa odvoláva na stanovisko magistrátu hlavného mesta.

Radnica v ňom vysvetľuje, že príčinou spomalenia tempa obnovy sú aj intenzívne zrážky. "Na Harmincovej je potrebné spraviť stabilizáciu podložia, to je však teraz po dažďoch zvlhnuté a je potrebné, aby preschlo. Čakáme na lepšie meteorologické podmienky. Našťastie nemrzne, a teda v momente, keď preschne zemina do potrebnej hĺbky, sa práce opäť zintenzívnia," uviedol magistrát. Uistil, že plánovaný harmonogram rekonštrukcie sa nemení.

Premena súčasnej dvojpruhovej komunikácie na štvorpruhovú sa začala v lete 2022, dielo má byť hotové v auguste tohto roka. Za realizáciu rozšírenia zaplatí hlavné mesto 3.551.673 eur s DPH. Realizátorom je spoločnosť Strabag. V oboch smeroch sa pridajú buspruhy, smerom do Dúbravky i do centra ostane jeden pruh pre autá. Výsledkom prác má byť okrem zlepšenia plynulosti dopravy aj modernizácia zastávok MHD a zvýšenie bezpečnosti pre peších na priechodoch.