Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestská autobusová doprava v Dunajskej Strede bude bezplatná

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Presný termín závisí od dodania dvoch elektrických autobusov, ktoré mesto získalo vďaka projektu z prostriedkov Európskej únie.

Dunajská Streda 2. októbra (TASR) - Cestovanie mestskými autobusmi v Dunajskej Strede bude bezplatné. Rozhodlo o tom Mestské zastupiteľstvo v Dunajskej Strede na svojom poslednom zasadnutí v tomto volebnom období 28. septembra.

Presný termín závisí od dodania dvoch elektrických autobusov, ktoré mesto získalo vďaka projektu z prostriedkov Európskej únie. "Ich príchod sa očakáva v najbližších týždňoch. Verejná doprava bola doteraz bezplatná len pre dôchodcov a žiakov. Od nástupu nových autobusov na elektrický pohon s nimi bude môcť cestovať zadarmo každý," uviedlo mesto.

Paralelne sa plánuje aj zaradenie nových trás do cestovného poriadku a spoje budú premávať častejšie. "Očakávaným pozitívnym efektom by malo byť zníženie počtu osobných vozidiel, ktoré prechádzajú mestom, a následne aj plynulejšia premávka na križovatkách a kruhových objazdoch," doplnilo mesto.

Elektrické autobusy budú nabíjať nočným prúdom na trafostanici za športovou halou. Na mestské autobusy od prechodu na prepravu osôb elektrickými autobusmi nebudú vydávať žiadne cestovné lístky, aby preprava bola plynulejšia.