Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Požiar spôsobil majiteľovi stroja škodu 41-tisíc eur

V pondelok 25. novembra 2013 vznikol požiar v areáli kontajnerového prekladiska na Povodskej ceste v Dunajskej Strede. Foto: TASR/HaZZ v Trnave

V areáli kontajnerového prekladiska na Povodskej ceste v Dunajskej Strede vznikol pondelok (25.11.) o 11.00 h požiar.

Dunajská Streda 26. novembra (TASR) - V areáli kontajnerového prekladiska na Povodskej ceste v Dunajskej Strede vznikol pondelok (25.11.) o 11.00 h požiar. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Tomáš Bílik.

"Počas manipulácie s nákladom sa stala technická porucha na prekladacom pracovnom stroji značky Terex, následkom čoho došlo k požiaru v motorovom priestore, ktorý sa následne rozšíril na celú konštrukciu pracovného stroja," ozrejmil Bílik. Počas zásahu bolo na kontajnerovom prekladači zavesené bremeno o hmotnosti asi 22 ton. Bílik pokračoval, že pravdepodobne následkom požiaru došlo k prehoreniu palivového vedenia v motorovom priestore, čo viedlo k úniku motorovej nafty.

Na mieste udalosti zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Dunajskej Strede, ktorí použili tri prúdy. "Po lokalizácii požiaru zabezpečovali zasahujúci príslušníci ochladzovanie nádrží pracovného stroja až do úplnej likvidácie požiaru. Následne prečerpali prevádzkové kvapaliny, asi 350 litrov motorovej nafty a 600 litrov hydraulického oleja z poškodeného stroja do sudov a pomocou sorpčných látok zachytili a neutralizovali uniknuté prevádzkové kvapaliny."

Následkom požiaru vznikla majiteľovi pracovného stroja priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 41.000 eur.