Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Dunajskej Strede je schránka na hygienické pomôcky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Automatická schránka, ktorá je deviatou svojho druhu na Slovensku, ponúka bezplatne menštruačné vložky, ale aj informácie k nim.

Dunajská Streda 16. februára (TASR) - Dievčatám a ženám žijúcim v sociálnej chudobe má pomôcť výdajňa hygienických pomôcok, ktorú umiestnili pri vchode do komunitného centra (KC) na Kračanskej ceste v Dunajskej Strede. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

Automatická schránka, ktorá je deviatou svojho druhu na Slovensku, ponúka bezplatne menštruačné vložky, ale aj informácie k nim. Ženy sa dočítajú, akým spôsobom sa používajú, aká je potrebná hygiena, v akých intervaloch je nutná výmena a tiež nájdu návod na likvidáciu. Mesto ponúka k informácii na webe aj krátky videoklip o fungovaní schránky.

Na projekte spolupracovali nezisková organizácia venujúca sa vzťahovej a sexuálnej výchove InTYMYta, občianske združenie Prima a mesto Dunajská Streda. KC poskytuje komplexné komunitné a sociálne služby so zameraním hlavne na marginalizované skupiny obyvateľstva, s osobitným dôrazom na marginalizovanú rómsku komunitu v meste.