Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

NIČ IM NEBOLO SVÄTÉ: Dvoch mužov prichytili pri vykopávaní hrobu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Obaja muži boli policajnými hliadkami zo Sabinova priamo na cintoríne zadržaní a následne boli umiestnení do cely policajného zaistenia.

Pečovská Nová Ves 6. júna (TASR) - Dvaja muži vo veku 18 a 21 rokov z Pečovskej Novej Vsi, spolu s ďalšími doposiaľ neznámymi osobami vykopali v piatok (3. 6.) bez povolenia hrob na miestnom cintoríne. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Na neznámom hrobovom mieste označenom dreveným krížom vykopali jamu, z ktorej vyhádzali zeminu spoločne s ľudskými ostatkami, ktoré tam boli uložené. Týmto konaním poškodili hrob a neoprávnene vykonali exhumáciu ľudských ostatkov," uviedla Ligdayová.

Obaja muži boli policajnými hliadkami zo Sabinova priamo na cintoríne zadržaní a následne boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník s nimi vykonal potrebné procesné úkony, neskôr boli prepustení na slobodu.

"Polícia v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu hanobenie miesta posledného odpočinku spáchaného v súbehu s trestným činom hanobenie mŕtveho. Ide o skutky spáchaného formou spolupáchateľstva," dodala krajská policajná hovorkyňa.